10 Aralık 2012 Pazartesi

Bütün Yollar Kapalıdır Ben Gideyim


Evet İstanbul dünaynın en güzel şehirlerinden bir tanesi ve dünya da aynı anda bir kaç güzelliği yaşayabileceğiniz ender şehirlerden. 
Ama öyle iki sorunu var ki insanlar bunalmış durumda. Tahmin ettiğinizi duyar gibiyim evet doğru bildiniz Trafik sorunu. 
Aslında ben Trafik sorununa nufüs sorunu diyorum. 15 milyondan fazla insanın şu ve ya bu sebeplerle kopup geldiği şehirde bir Trafik Sorunu olması gayet doğal. 




İşte İstanbul'u övmekte buna benziyor biraz. Gelişmiş ülkeler diye tabir edilen Batı Dünyasında kalabalık şehir sayısı pek azdır. Bu onların beceriksizliğinden mi acaba? 15 Milyon insanı bir yere toplamayı bilmiyorlar mı? Sanmam? 

Ama galiba bildikleri bir şey var oda şehir planlaması. Burada İstanbul zaten kalabalık nasıl müdahale edilecekti diyenler olabilir. Bu yanlış neden mi? İstanbul'un nufusu 1980 yılında sadece 2,5 milyon yani müdahale ve şehir planlaması için 32 yılımız vardı


Bazen İstanbul şu ülkeden daha kalabalık diye garip bir şekilde övünen insanlarla sohbet ettiğimde şaşırırım neden mi? Arkasından kurdukları cümleden dolayı '' Sana iyi günler ben çıkayım şimdi bütün yollar kapalıdır'' Niye acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder